Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

HSK bodoval v Žamberku

Ve dnech 5-6.července se silniční divize našeho teamu zúčastnila etapového závodu Okolo Žamberka,který se jezdí v rámci Moravského poháru.
Přípravy na tento závod probíhaly dlouho před jeho startem. Několikrát se měnil čas odjezdu, způsob přepravy a hlavně místo přespání jednotlivých účastníků. K našemu teamu (Aleš,Petr,Michal,Jirka) se přidal i Roman Šťastný z Cyklomaxu a Jana Kyptová z Johnson Controls.

Nikdo z nás, kromě ředitele, neměl zkušenost s etapovým závodem,takže jsme čekali, co to s naším organismem udělá. Pořadí závodů bylo následující: v sobotu ráno časovka a odpolko kritérium, v neděli pak královská horská etapa,která mimo jiné vedla i přes magnetickou horu Šerlich.

Do Ria de Žambéra jsme se vydali v sobotu brzo ráno s dostatečným předstihem, abychom stihli prezentačku a rozjetí před časovkou. Zaregistrovat se stihli všichni, s tím rozjetím už to bylo ale horší…Ředitel měl pořád tolik času,že nakonec 9min před jeho startem zjistil,že není převléknutý a tak do boje s chronometrem vyjížděl „za studena“, s prázdným žaludkem, plným močákem a žíznivý. Původně měla totiž naše kategorie startovat jako poslední…

I díky tomu jsem ho dokázal předjet a alespoň v jedné z etap jsem neobsadil poslední místo v rámci teamu. Ovšem já ani ředitel jsme nebyli hlavní hvězdou časovky. Už před startem,(mimochodem byla pěkná kosa) bylo z úst našeho leadera Expena slyšet tradiční prohlášení typu - že se vůbec necítí,nožičky ho bolely, moc toho nenaspal apod. Z toho bylo jasné,že mu to pojede! Už od prvního šlápnutí bylo zřejmé,že se právě začaly psát nové dějiny HSK. Trať prolétl v nejrychlejším čase,těsně před Romanem a kdo byl třetí si už raději nepamatuju (účastníci vědí proč)

Časovka byla za námi,a tak jsme se vydali poobědvat do místní restaurace,kde byl čas na určení taktiky před odpoledním kritériem. Jelo se na 8 okruhů v délce 3,9km. Trať byla zajímavá kopcem, který byl rozdělen na dvě části třemi prudkými zatáčkami. Velkým nepřítelem byl i vítr,který zapříčinil několikrát nepříjemné terezíny.Jinak kritérko jsme jeli samozřejmě na Expena,rozjížděli jsme mu spurty na bonifikace,hlídali jsme soupeře a snažili se připravit vhodný čas na únik. Kritérium vyhrál v závěrečném spurtu,takže ani tak nevadilo,že ho Roman na prémiích 2x přespurtoval.

Následoval přesun na chalupy v nejbližším okolí a zasloužený odpočinek před nedělní etapou.

Po příjezdu na start zjišťujeme,že se k nám do kategorie přihlásilo ještě několik lidí,mezi nimi i Expenův soupeř s DP Tomáš Tichý z IVT. Chtěli jsme hlavně aby Expen vyhrál celkově a pokud to půjde i etapu.V prvních kilometrech jsme se snažili jet tempo,kontrolovat situaci a vyčkávat.Nevím,kde už to přesně bylo, ale v jednu chvíli za to Petr vzal a zkusil nastoupit, vzniklo z toho však akorát to,že setřásl mě s Alešem. Sjeli jsme to a začalo se stoupat na Luisino, v tu chvíli ještě Aleš rozjížděl atack,ale já už jsem cítil,že tady to bude naposled co uvidím špici. Když za to na Luisině chlapci vzali,měl jsem pocit že couvám…To nejhorší bylo ale teprve před námi - Passo Šerlich! Naštěstí hora byla obsypána příznivci HSK,vidět byli hlavně kolegové Radek s Martinou a Boban – díky za podporu!!! Etapa dopadla v Petrův prospěch,ze skupinky 5-ti lidí (kde byl i Michal) v posledním kopci za Bartošovicemi ujel a dojel si pro hattrick! Úspěch HSK dovršil Michal druhým místem,což mu vyneslo i třetí místo celkově! Chlapci dobrá práce,jen tak dál!!!. Poděkování patří i pořadatelům za skvělou organizaci a zabezpečení a taky Hance za skvělý doprovod!


Autor: Jirka    Dne: 8.7.2008
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar