Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Night driving

Se změnou času přichází období, kdy tma přichází pomalu ještě dřív než zabouchneme dveře kolbenky a denní světlo přichází v době, kdy už v kolbence zase jsme, takže možnost vyjetí za slunečných paprsků či denního světla, je možno už jen o víkendu.
Kdo má to štěstí jako já, že alespoň občas může skončit třeba ve tři odpoledne, zbývá asi hodinka a půl na to,vyjet za světla. Jenže v tomto a vlastně v celém zimním období, je potřeba najíždět objemy a to se do světla rozhodně nestíhá.Takže přicházejí další hodiny jízdy ve tmě.
V loni jsem využíval služeb a nočních a jízdu za tmy jsem prakticky nezažil, ale od letošního roku, už jsem také nucen noční jízdy praktikovat.
Nyní mám za sebou již několik desítek hodin jízdy za tmy a musím říct, že tomuto stylu jízdy začínám přicházet na chuť.Je sice trochu problém např. v dírách na silnici,větvích a v neposlední řadě v přebíhajích srnkách, ale první dva problémy za mě řeší cyklokroska a těch srnek zas tolik není  Další nevýhodou je možnost přehlednutí řidičů, ale to řeším více světly a dalšími doplňky, takže spíše vypadám jako vánoční stromeček.Možnost sražení je tedy prakticky stejná, jako za bílého dne.Když je řidič blbec, vždycky si nějakého cyklistu najde…
Výhodou tmy je rozhodně fakt, že člověk vnímá jen kužel světla před sebou a šlapání a nerozptyluje ho okolí.Je skvělé jen šlapat,vnímat tlukot srdce,neřešit rychlost(protože na tachák není vidět) a jen si jet to, co potřebuji.I díky tmě je větší přehled o autech, která jedou proti mně a jelikož jezdím v mp3 přehrávačem v uších, tak díky světlům od mám i úplný přehled dění za mnou.
Takže s přicházející zimy rozhodně strach nemám, jen je potřeba si dávat pozor na námrazy, vánice, teploty klesající tak nízko, že zamrzají oči, ale jinak je zima krásná…

Autor: Expen    Dne: 19.11.2008
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar