Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Konečně je to tu!

Konečně je to tu! Mým prvním závodem letošní sezóny je úvodní časovka Dobrušského poháru. Nebudu Vás v tomto blogu zatěžovat zpravodajstvím o výsledcích členů našeho týmu a mé maličkosti.Tuto úlohu již splnil Jirka ve svém článku. Zaměřím se spíš na to, jak jsem si neděli 19. dubna roku tohoto užil a prožil já.
Ač neděle, probouzím se jako bych vstával do práce, tedy ještě pře šestou hodinou. Nějak jsem již nemohl dospat zvědavostí jaký ten závodní den bude. V poklidu piju ranní kávu a v hlavě si vše rovnám. Co teď a co potom, abych něco nevynechal. Nic jsem opravdu nevynechal a s předstihem usedám na naleštěné kolo a vyrážím směrem na Pohoří po vlastní ose. Těch 30 km bude to správné rozjetí. Po ránu je sice chladno, ale teplé oblečení to jistí. Během cesty mne předjíždí autem Jirka s Ivou a nabízejí svezení. S díky odmítám. Dorážím do místa dění právě včas. Daří se mi zaprezentovat společně s ostatními z týmu. Ti co dorazili již dříve vybrali pro týmové ležení krásné slunné místo v blízkosti startovní čáry. Ti co přijeli autama se převlékají, my co jsme přijeli na kolech postupně odkládáme teplé svršky a vtom se to stalo!
Stojím u kupy nějakého palivového dřeva, probírám se ve svém batohu a v duchu si porovnávám nesmrtelnost chroustů s nesmrtelností cyklistiky. V tom do mne ze zadu dost nešetrně někdo žďuchne. Říkám si, nějaký další kamarád a nebo ten nesmrtelný chroust? Otáčím se a ani jeden... Do mé hřejivé mikiny od Moiry mám zakousnutého vlčáka z televizního seriálu „Komisař Rex“!!! Na druhém konci vodítka se ho snaží strhnout zpět nějaká madam. Dá li se tak pojmenovat. Nakonec se ji to podaří a hned vlaje za vlčákem k dalšímu objektu jeho zájmu, kterým je naštěstí nějaké křoví a ne další cyklista v okolí. Podle děr od jeho zubů v mé mikině to nebylo jen takové hravé chňapnutí, ale pořádný skus! Pokud by se zakousnul jen o kousek vedle, tak bych asi přišel o své mužství a zbrusu nové cyklokalhoty v týmových barvách. Jediné čeho jsem se od toho přívěsku na konci vodítka dočkal bylo strohé promiňte. Opařeně stojím a volám za nimi jak to bude s náhradou škody. Odezva žádná. Když se ten vlčák i se svým přívěskem po čase vracel nazpět, tak se pokouším domoci svého práva na náhradu způsobené škody. K mému úžasu i ostatních okolo se dozvídám, že tam prý nemáme co dělat a pes na mne bez varování zaútočil právem. Prý jen bránil soukromý majetek. Asi mu patřilo to dřevo u kterého jsem stál. Nastává dilema: Pokusit se domoci svého práva na náhradu škody a nebo se již plně věnovat blížícímu se startu časovky. Nakonec zvítězil sportovní duch.
Za chvíli již stojím posilněn Carboatakem v řadě před startovní čárou. Pes je pro tuto chvíli zapomenut a plně se soustředím na příštích 15 minut cyklistické dřiny. Tři, dva jedna, start! Z celé časovky si jasně pamatuji jen pár okamžiků. Zdařilé nacvaknutí boty do pedálu, letmé pohledy na tepák s hodnotami okolo mé maximálky a červeně zabarvený dres jezdce co mne na trati předjel. Vše ostatní si vybavuji jako v mlžném oparu. V mlze byl i cílový prostor a navíc se mi zdálo, že jak jsem se k němu blížil, tak ho stále posouvali dál a dál. Neposouvali! Po chvilkovém vyjetí a srovnání kyslíkového dluhu začínám opět vnímat v reálných podobách.
Z mého pohledu a pocitu byl podaný výkon na hranici možností a možná i za nimi. Z pohledu výsledkové listiny to už taková sláva nebyla. Po gulášové polévce a vyhlášení vítězů naštěstí odmítám nabídku kolegů na společnou cestu domů. Jak se později ukázalo, tak totiž jeli průměrem, který byl blízký mému průměru z právě odjeté časovky. Až na to „milé“ setkání s Rexem mohu hodnotit můj letošní vstup do závodní sezóny za zdařilý.
Závěrem jen lehce upravím známé zvolání.
„Časovka v Pohoří je mrtvá, ať žije časovka v Ledcích“ !!!

Autor: Boban    Dne: 21.4.2009
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar