Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Jak jsem testoval kaši od Nutrendu.



Přirozeně to tak jak je u mne zvykem nebyl žádný odborný test s posouzením nutričních a energetických hodnot, ale prosté odzkoušení jejich účinků a posouzení chuti.
Pro pořádek uvádím, že se jednalo o výrobek české firmy NUTREND, která je výhradním dodavatelem potravinových, energetických a pitných doplňků pro náš tým HSK cycling team Hradec Králové. Je vyráběna pod názvem „B4 sport“, a testoval jsem tu bez příchuti, tedy „natural“. Ale existují i ochucené.

Jelikož nejsem cyklista podřizující tomuto sportu vše, tedy i jídelníček, tak se stalo, že tato kaše určená ryze pro sportovce se dostala do mého jídelníčku až nyní. Otestoval jsem ji párkrát před delším švihem, abych posoudil jak její chuť, tak i kalorické účinky a v neposlední řadě i její údajně lehkou stravitelnost.

1. Co se chuti týče, tak s ohledem na označenou příchuť „natural“ chutnala přesně podle očekávání. Tedy jen chuť surovin a mírná sladkost. Více mé chuťové kalíšky nezaznamenaly.

2. Kalorická vydatnost je výrobcem uvedena 984,1 kJ z jedné dávky. Asi tomu tak bude a mohu jen dodat, že jsem ani po 3 hodinách jízdy žádný hlad, či energetickou ochablost nepocítil.

3. Lehkou stravitelnost mohu jen bezvýhradně potvrdit. Žádné pocity plného žaludku, nebo nedej bože nadměrnou tvorbu žaludečních šťáv jsem nezaregistroval. V tom je zcela neporovnatelná s mými oblíbenými jídly tipu knedlo-zelo-vepřo :o)

4. Jediné co bych této kaši vytknul, je v návodu na přípravu, který uvádí dávku 60 g. kaše zalít 200 až 250 ml. teplé vody. Nalil jsem jen těch 200 ml. A na můj vkus byla řidší, než bych u kaše očekával. Nic dalšího k vytknutí nebylo.

Co dodat závěrem?
Jen to, že ji mohu s klidným svědomím doporučit každému, kdo chce sníst něco před sportováním bez obav, že mu brzy dojde a nebo bude mít zažívací potíže.
A snad už jen perličku, která doufám s tou kaší neměla nic společného:
Během jednoho z testovacích švihů ve společnosti několika dalších přátel jsem totiž z poklidnějšího tempa zahájil jedním z účastníků navržený spurt na ceduli. Jelikož ostatní byli výkonnostně výš než já, tak jsem za to vzal ze zadních pozic opravdu nečekaně a ostře. Zalehnutý nad řidítky jsem sledoval jen jak se ta cedule blíží a čekal každým okamžikem předjetí ostatními. To se stále nedostavovalo a tak jsem s pocitem z dobře naplánovaného nástupu otočil hlavu dozadu a jaké bylo moje překvapení, když ostatní stále kdesi v dáli šlapali to poklidné tempo. Když jsem na ně počkal, tak jsem se dozvěděl, že ten spurt se týká úplně jiné cedule, která teprve přijde. Jak to pak dopadlo si asi dokážete představit :o)

Autor: Boban    Dne: 8.4.2010
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar