Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Dobrušský pohár - Luisino údolí

S další zářijovou nedělí jsme vyrazili na předposlední závod Dobrušského poháru. Po závodu v Polomech se situace na předních pozicích moc neuklidnila, protože Roman alias Happy se svým vítězstvím posunul hodně dopředu a s jeho aktuální výbornou formou mohl ještě zabojovat o celkové vítězství.Tuto skutečnost jsme si dobře uvědomovali, a proto jsme v přípravě byli velice pečliví.V týdnu jsem s Michalem naložili kola do auta a vydali se směr Orlické hory. Společně jsme trénovali závěrečné stoupání na Luisino údolí(vyjeli jsme ho 4x),abych nacvičil taktiku a nástupy. Situace v top10 byla taky poměrně vyrovnaná, a tak i Aleš musel zajet co nejlepší výsledek. Na startu byl opět i Zdeněk Bartoš, ale tentokrát tam byl z týmu IVT sám, a tak bylo jasné, že si bude chtít spravit chuť po Polomech, kde pomáhal Tomáši T.
Po startu na Dobrušském náměstí se jelo klidné tempo prakticky až do Provozu, tam se začalo stoupat a i nepříjemně foukat.Dopředu šel Jirka a Aleš,abych se mohl s Michalem schovat. Kluci to v klidném tempu odtáhli až do sjezdu do Kounova. Po nájezdu do stoupání vypuklo peklo.Velice ostře nastoupil Zdeněk B.Pouze Michal,Roman a já jsme byli schopni reagovat, a tak vznikl první čtyřčlenný únik, který vydržel skoro až ke křižovatce na Sedloňov. Byli jsme dojeti cca 8člennou skupinou, ale špici jsme stále jeli pouze my.Těsně před sjezdem do Deštné opět nastoupil Zdeněk B. a opět jsme s ním odjeli pouze my tři. Při sjezdu do Deštné se jely opravdu velké kule a tak už jsme dojeli ve čtyřech až pod závěrečné stoupání.
Ze začátku jsme jeli s Michalem to, co jsme si naplánovali a v týdnu cvičili, ale vzhledem k jinému vývoji situace jsme museli začít improvizovat. Pokusil jsem se asi o dva nástupy, ale nebyly tak silné, aby se mi podařilo někoho odpárat. Po zhruba půlce kopce odpadl Michal, vzhledem k tomu, jak mi pomáhal,se nebylo čemu divit.Odvedl opravdu velký kus práce. Pokusil jsem se asi ještě o jeden neúspěšný nástup,zkoušel to i Happy,který za to vzal,ale taky z toho nic nebylo,a tak se rozhodovalo až před cílem. Začal jsem zrychlovat a když jsem viděl, že už Roman nezvládl reagovat, mohl jsem se začít v duchu radovat. Několik metrů před závěrem mě sice přespurtoval Zdeněk B., ale to už mě vůbec netrápilo,protože Roman dojel na třetím místě a tím pádem jsem se stal celkovým vítězem Dobrušského poháru už v předposledním závodě!
Můj boj sice skončil, ale v kopci ještě stále bojoval Aleš, kterému pomáhal Jirka.Potřebovali jsme aby Aleš získal co nejvíce bodů,tzn.ve své skupině dojet první.Nakonec z toho bylo 11.místo,což v nabité konkurenci a na to, že nejel jen na sebe, byl skvělý výsledek!
Na trati jsme měli dámské doprovodné vozidlo s kameramankou, takže pokud někomu vadila blízkost černého auta, nebylo to ve zlém úmyslu,ale pouze ke zdokumentování skvělého závodu.Kdyby jste měl někdo zájem o video, můžeme se případně domluvit...
Byla to velice výživná,studená, ale hlavně úspěšná neděle!!

Autor: Expen    Dne: 16.9.2008
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar