Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Královehradecká 50

Poslední sobotu v září jsme se vydali v opravdu hojném počtu na poslední závod sezóny.Letos byla přesunuta Královehradecká50 do Hořic a myslím si, že to rozhodně nebylo na škodu.Právě naopak!Trať sice byla velice rychlá, ale rozhodně terény v okolí Hořic jsou zajímavější a náročnější, než v okolí Biřičky.Značení a organice na trati byly perfektní a i když se párkrát přejížděla hlavní silnice, nikdy nebyl žádný problém!
My jsme v našem týmu měly dvě bikové premiéry a to u Jirky a Michala-ten jel na krosce.Oba raději zvolili kratší trať, ale i na ní startovalo poměrně hodně lidí,takže to rozhodně neměli jednoduché.
Start byl na náměstí v Hořicích a po startu se najelo hned do známého stoupání jakoby směr Miletín.Kdo tento kopec zná,určitě dobře ví, že to je docela slušná stojka a jet ji hned od startu bylo poměrně výživné.Po výjezdu a následném sjezdu se zformulovala více méně elitní skupina tvořená převážně jezdci z Cyklomaxu, ale naštěstí pro mě, se mi podařil začátek udýchat a neujeli mi.Před námi ještě ujela dvojce Martin Horák a Jan Strož. Trať v první půli byla hodně nahoru a dolů,potom nějaký ten kilometr po rovině a pak nastalo dlouhé táhlé stoupání, které se opravdu zažíralo do nohou.Po tomto stoupání jsme už zůstali jen 4, ale nedaleko za námi byla vidět další 4členná skupina, kde byl i Roman a to mě trochu znervózňovalo, a proto když jsem byl na špici, snažil jsem se tahat co nejvíce, aby nás nedojeli.Tempo se jelo opravdu rychlé,alespoň tedy dle mého tepáku, kde se zpravidla objevovaly číslice od 180 výš.Ale vzhledem k tomu, že jsem jel např. s P.Sulsbacherem nebo F.Žilákem, tak se není čemu divit, ale myslím si,že oni jeli tak na půl plynu :o)
Po návratu do Hořic jsem netrpělivě očekával občerstvovačku, protože bidon již byl prázdný,ale ten tentokrát bohužel nevyměňovali a vzhledem umístění stánku na vrcholu již zmiňované stojky, jsem ani nebyl moc schopen se napít z kelímku.Takže druhé kolo jsem absolvoval na suchu, stejně jako Roman, který na to ale doplatil křečemi.Z oné skupiny, která nás pronásledovala se dotáhl právě on a ještě jedem jezdec.
Ve druhém kole se jelo prakticky stejně, ale v tom táhlém dlouhém stoupání začal boj o třetí místo v elitě, takže se začalo velice slušně nastupovat a pro mě to znamenalo vystoupení ze skupiny a osamocený dojezd do Hořic.Ale vzhledem k tomu, že Roman musel vystoupit ještě mnohem dřív, mohl jsem si dojet celkem v klidu pro premiérové vítězství v kategorii na bikovém maratonu.Celkově jsem byl 7.
Samozřejmě mě po dojezdu hned zajímalo, jak dopadli kluci na krátké a bylo parádní slyšet, že krátkou vyhrál celkově Michal(na krosce!) a celkově 4 byl Jirka, ale na bednu mu to v kategorii dalo taky.Takže to byla trojnásobná radost!
Na trati bojovalo ještě několik borců a jedna statečná žena :o)
Chvíli po mě dorazil na 27místě Aleš,na 45 Jarda,na 69 Pepa,na 72 Ráďa,na 99 Zdenda a na 158 Aleš Holý.
Ve své kategorii vyhrála i Margita, takže bylo další zlato do týmu!!

Nakonec jsme zjistili, že jsme ještě obsadili 3.místo v týmové soutěži-Petr,Radek,Aleš- a i dle fotek je vidět,jak obrovskou převahu měl na tomto závodu Cyklomax.
O to více, mě těší, že se náš tým tak výborně prosadil a po celou dobu při čekání na vyhlašování a i během něj nechyběla dobrá nálada a při každém výstupu někoho z našeho týmu na stupně, jsme byli rozhodně nejviditelnější a neslyšitelnější tým :o)
Snad to vydrží i do příští sezóny!!!

Autor: Expen    Dne: 28.9.2008
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar