Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Nedělní švih - cyklokros

Tak do naší cyklistické rodiny před víkendem přibyla další cyklokrosová mašinka a tak jsem byl zvědav na neděli,až spatřím Alešovu speciálku, na kterou se tak těšil.Pro někoho může být zvláštní, že na ní není lak a ani žádné polepy výrobce.Důvod je prostý,sponzor si nepřál být jmenován a Alešovi nebyla dodána speciální "ohnivá žlutá" :o)
V neděli byl sice již pravidelný dopolední švih od Čechů v 9.00, ale vzhledem k nízkým ranním teplotám a že i většině se to spíše hodilo odpoledne, vyrazili jsme teda v 8lidech od Čechů ve 13.00.
Já jsem jel ze Smiřic už s Mírou a Danem a ve Skaličce se připojil i jistý zemědělec Happy alias „John Deere“ :o).
Ačkoliv jsme jeli proti větru, tak já jsem jel na špici s Romanem 35km/h a bylo vidět, že se dnes asi o moc pomaleji nepojede.U Čechů již čekal Jirka,brzy dorazil Michal,Jana a Aleš.
Jeli jsme směr Třebechovice a okamžitá prakticky nešla pod 35km/h. To už jsem začínal trochu domlouvat s Alešem možnost odpojení,protože přeci jenom na kroskách to tak nevalí a hlavně jsme si chtěli jít zablbnout do terénu.
Proto jsme se za hlasitého nesouhlasu před Dobruškou odpojili.Kam zamířil zbytek zatím netuším.Padaly názvy jako Prázovka,Šerpách-dle Romanových slov „nějaké vlnky“.

My jsme se vydali směr Josefov.Nejdříve jsme vlítli u letiště na místní tankodrom.Zde jsme se pěkně zahřáli na pěkných hupech, ale bylo jasné, že to není ještě to pravé, a proto jsme přejeli na hradby a začali projíždět trasu nedávného XC závodu.Ještě teď si říkám, že to co jsme s Alešem sjeli a vyjeli na „silničních „kolech , možná trochu zavání bláznovstvím.
Dali jsme všechny nejtěžší sjezdy, na kterými jsem ještě během závodu kroutil hlavou, jak to mohli borci tak sjíždět! Opravdu se to vše dalo a to i v celkem pohodě. Jen šlo o to, překonat strach.Výjezdy už byly pro mě trochu těžší,jelikož převod 39/24 není zrovna nejlehčí, takže jsem si pěkně zaposiloval, ale naštěstí kompakty už jsou na cestě. Alešovi trochu zlobil pedál, a tak si alespoň natrénoval běhání a nahazování kola na rameno a naskakování.

Byla to opravdu sranda a hlavně trochu něco jiného, než točení kilometrů po asfaltu. Proto jsme si tato kola také pořídili a určitě ani jeden z nás nelituje.

Pár fotek bude v galerii a vlastně i u článku.

Autor: Expen    Dne: 5.10.2008
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar