Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Dobrušský pohár - MTB Kounov

V neděli 15.7. se konal další závod v rámci Dobrušského poháru. Tentokrát nás pořadatelé pozvali do další vesničky v Orlických horách - Kounova. Jednalo se o bikový závod na 5 okruhů (muži-zastoupeno Expenem,Alešem a Radkem),4 okruhy (Veteráni) 2 okruhy (Veteráni 2 - zastoupeno Petrem Jedličkou) a 2 okruhy (ženy - zde nesměla chybět naše Marťa ).

Co se trati týče,byl jsem zde letos poprvé,tak mě potěšila projížďka s Míťou i s jeho výkladem trati. Po sjetí z asfaltu se začalo ihned stoupat po poměrně kamenité cestě,následoval pěkný singl sjezdík(lehce podmáčený) a pak následovalo stoupání po louce, do lesa, kde byl singl track s kořeny,pak krátký prudký výjezd,kousek po rovině po louce a pak už následovalo pouze stoupání, po sice široké, ale kamenité cestě. Prakticky vzato se z 4600m dlouhého okruhu polovina stoupala(po 23km jsme měli nastoupáno 700m) a polovina sjížděla. Po vystoupání už byla trať vcelku pěkně jetelná bez těžších technických pasáží.Ale velkým soupeřem bylo i dusno a vlhký vzduch,který mi bohužel způsobil celkem velké dýchací problémy…

Na staru bylo 23 bikerů mužů. Po startu se hned jelo pěkně z ostra.Po prvních několika stech metrech se vpředu vytvořila cca pětice jezdců(Martin Katera,Roman Šťastný,já,Tomáš Tichý a Čapíno).Po prvním kole jsem se pokusil jít na čelo a nějaký způsobem(nejvíc teda silově:o)) skupinu roztrhat.Po druhém stoupání jsme zůstali v čele jen já,Tomáš a Roman. Myslím si, že až ve 3 kole jsme ztratili i Romana, ale zároveň mi nastoupil ve sjezdu Tomáš a já jsem nějak nebyl schopen na jeho odjezd zareagovat, takže jsem čtvrté(zde se mi podařilo dojet bráchu o kolo:o)) a páté kolo odjel sám s pohledem na to,jak se Tomáš v klidu vzdaluje…naštěstí jsem si alespoň pohlídal za mnou jedoucí dvojci Roman-Miťo. Závod jsem dokončil na druhém místě,což je dobrý výsledek, ale po úspěšném uplynulém víkendu jsem měl chuť na pozici nejvyšší :o)

Aleš dokončil na 9.místě,brácha na 21(což vzhledem k jeho zranění je rozhodně úspěch) a ve veteránech Petr na 6.místě. Jinak trať byla opravdu hezká,pěkně značená,pořadatelé skvělí a samozřejmě povzbuzování od Jirky a Hanky taky rozhodně přispělo k lepšímu dupání do kopce! Takže všem díky!!!


Autor: Expen    Dne: 14.7.2008
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar