Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Časovka DP - Pohoří

V neděli nám začal náš oblíbený Dobrušský pohár časovkou v Pulicích. Pořadatelé bezchybně a s přehledem zvládli změnu trasy způsobenou údržbou silnice v Bohuslavicích a tak nás z Pulic hnali na Dobrušku a zpět. Do místa startu přijíždíme s dostatečným předstihem, protože jsme se těšili a nemohli dospat. Na přilehlém parkovišti již vidíme jednoho z největších favoritů a vítěze z několika posledních letech Martina Kateru. Je vidět, že neponechal nic náhodě a jako první se rozjíždí na jeho časovkářském speciálu. Za nedlouho přijíždí zbytek teamu i s naší vycházející hvězdou Expenem. Tradičně ho bolí nohy a moc se necítí, což znamená jediné, dnes mu to opět pojede! Jeho časovkářský posed není dopilovaný do detailu jako u jiných, ale času na trénink této disciplíny bylo pramálo. Oproti minulému roku má však k dispozici spešl kapku od firmy LAS, zapletená kola Mavic Ksyrium ES od firmy Kastar (která se jeví jako lepší varianta oproti zapůjčeným vysokým karbonům od Shimana), na míru vyrobenou kombinézu firmou Lawi a hrazdu, sice bez řazení ale nemůže mít chlapec všechno:-) Trenažer na rozjíždění nechal doma, a tak se chystá rozjet na trase časovky.
Hned na startu si "škrtáme" jednoho z velkých soupeřů M. Mrkvoského, který mi sděluje že tuto sezónu vynechává a v civilu se s úsměvem pohybuje v prostorách startu. Za chvíli však na seznam favoritů, nejen tohoto závodu, přibude jedno velké jméno a to Z.Bartoš. Jako epidemie se šíří startovním polem informace, že se chystá objet celý podnik. Chvíli přemýšlím jestli ho jde porazit jinak než zastřelením či ukradením kola. Na nic nepřicházím,ale kvůli Expenoj, který bledne to na sobě nenechávám znát. Naštěstí naše odbornice na výživu Martina má po ruce Carbo attack od Nutriproduktu, který do sebe Petr háže a vyráží na start. Miťo startuje před Expenem a tak je hned na startu co sledovat. První jmenovaný nemůže nacvaknout tretru, takže ztrácí hned na startu. Expen asi z kolegiality naoplátku vytrhává tretru z kufru,což mi připomíná Armstronga při časovce na Alpe d´huex - aspoň ze zadu to vypadalo podobně:-)
Startuji hned za nimi,ale je my jasné že do cíle přijedu s malinko větším rozestupem, nechci na ně přeci nijak tlačit,že:-) Co se týká trati samotné, tak co si pamatuji, od startu do cíle se jelo pořád buďto do mírného kopce popřípadě proti větru a poměrně rychle. Jestli dobře počítám a mám správné údaje o délce trati, tak první 3 měli průměr přes 45km/h!
Co však další naši? Tak postupně. Zdenda jel svou první časovku v životě, užil si to a skončil 17-tý s velice slušným časem. Radek chtěl atakovat desítku,ale zapoměl si v hlavě srovnat která to měla být, takže nakonec z toho bylo 25místo a částečná spokojenost. Jak se nechal slyšet, bylo tam pár chyb, jedna však zásadní - jet o něco rychleji.
V kategorii veteránů nás reprezentoval Boban a i když byl poslední, výsledný čas je velice dobrý.
A na závěr naše ženy. Sice by měli mít přednost, ale tentokrát jsem si je nechal na konec:-) Než tady psát takové ty všechny možné KDYBY a KDYBY a taky možná KDYBY,tak asi bude stačit poznamenat, že na všem jde pracovat a oni sami vědí kde přidat a kde ubrat aby to příště bylo lepší a my jim v tom věříme a pomůžeme.
Závěr: Dělá mi radost ten náš kluk Expenu, přes zimu se v naprosté pohodě zařadil mezi nejlepší časovkáře DP, dokonce porazil i neporazitelného M.Kateru a za Z.Bartošem zaostal o pouhých 9sec. A tak si říkám, že KDYBY, ale to jsme zase tam....Uvidíme tuto sobotu v Ledcích jak nám to půjde.
Výsledky teamu:
2.Expen 12.17
12. Jirka 13.22
17. Zdenda 13.51
25. Radek 14.16

7.Boban 15.24

4.Martina 16.11
5.Iva 17.18

Ještě mě poprosil Happy jestli bych se tady na nejnavštěvovanějším cyklo webu široko-daleko nemohl zmínit, že sice byl až desátý,ale letos se vůbec nepřipravoval, hrazdu nasazoval časně ráno, v sobotu jezdil na biku dokola kolem Budějic, zapoměl si kapku a kdyby mu Expen nepůjčil Ksýria, tak jsem ho šmiknul snad i já:-)

Autor: Jirka    Dne: 20.4.2009
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar