Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

DP - Stalak Bike cup

Když mi opět ráno zazvonil budík (oproti sobotě to bylo příjemnější,jelikož to bylo „až“ v šest) měl jsem pocit, že jsem snad ještě ani nesesedl z kola ze sobotního závodu a už jsem měl za pár hodin sedět na sedle znovu.No nic, přece nejsem žádná máčka řekl jsem si, uvařil pořádné kafe, nacpal se buchtami a vyrazil do Hk pro Petra a vyrazili směr Rychnov.
Moje nálada ale nebyla moc příjemná, protože mi bylo jasné, že jelikož byly na tento závod vypsány Price money, sejde se tam určitě početná řádka eliťáků a tak na nás zbudou jen stupně od neoceněného pořadí výš a nás tím zároveň okradou o body do DP. Ale na druhou stranu mohl alespoň člověk na přímo ozkoušet, co to je jet se špičkou v české republice.
Pár chvil po dojezdu se již parkoviště začalo plnit. Objevila se opravdu zvučná jména – Martin Horák,Aleš Kestler,Tomáš Doležal,Michal Kaněra,František Žilák a nesmím zapomenout ani na stále se zlepšujícího a vynikajícího XC bikera Martina Splítka. Možná stojí za zmínku i Zdeněk Bartoš, kterého jsem poprvé viděl na biku. Jaké důvody ho vedly k tomu, zavítat mezi nás a široké pláště zatím netuším, ale jeho chování na trati k těm slušnějším mezi bikery moc nepatřilo, a tak doufám, že si to na příště buď rozmyslí anebo již nebude jezdit dle jeho slov “na pohodu„ a raději si to rozdá s Eliťákama, než s námi na zadních pozicích.

Z výčtu elitní startovní listiny bylo jasné, že to bude hodně bolet. Raději jsem se brzy převlékl a jel se rozjet na trať. Možná to nebylo úplně rozumné, jelikož trať byla opravdu náročná, ale naprosto skvělá co do techniky,vedení po lesních cestách až po luxusní sjezdy a výjezdy. Po projetí jsem se jel ještě rozjet po asfaltu a v deset jsem již stál v první lajně mezi výše jmenovanými.

Po startovním výstřelu se jelo za autem, ale i tak rychlost byla k 50km/h a já si říkal, že to snad nemůžou myslet vážně a že se to po nájezdu do terénu určitě zklidní.Omyl. Do prvního stoupání prvních několik jezdců snad vylétlo a pole se značně natáhlo. V té době jsem se pohyboval cca okolo 15.místa, ale jelikož nemám starty zrovna rychlé, považoval jsem to za normální a věděl jsem, že času na předjíždění bude v nadcházejících 4,5 kolech dost. První jezdci začali odpadat již na druhém stoupání, ale zároveň se ze zadu někteří drali dopředu. Snažil jsem se to tak nějak kontrolovat a hlídat si jezdce zhruba mé úrovně, aby mi moc neujeli. Ze zadu mě předjel týmový kolega Ondra, což mě docela povzbudilo a já se dokázal zmáčknou a i díky němu jsem několik lidí předjel, protože jsem se ho snažil držet zuby nehty. Nevím kdy přesně, ale po nějaké době jsem cítil že bych mohl jet rychleji a tak jsem ho předjel a docvaknul se na dvojici Splítek- Bartoš a v této formaci jsme objeli velkou část závodu. Ve třetím kole mi ale nějak odjeli a já už nebyl schopen jejich tempu stačit a ačkoliv jsem je měl stále nedohled, už jsem je nedojel. I přes obrovské povzbuzování ve výjezdu po sjezdovce od rodičů,Markéty,Jirky a Happyho a i přes ztrátu plic někde na trati, rozestup dokázali udržet a Martin dokázal ještě zrychlit a Bartošovi odjet. Takže poslední kolo jsem dal v sólové jízdě a dojel si pro celkové 9.místo.

Celkově tento závod hodnotím velice pozitivně a hlavně obrovská chvála patří pořadatelům za trať, zabezpečení a celkovou připravenost na jistě nečekaný obrovský zájem cca 120 závodníků.
Závodu se zúčastnila i velká část našeho týmu, kde pódiové umístění vybojovala Marťa.

Další Borci jedna žena dojeli:Iva na 4.místě
Ondřej Malý 12.místo
Velík Petr 33.místo
Pilnáček Radek 38.místo
Jedlička Petr ve veteránech na 5.místě

Autor: Expen    Dne: 10.5.2009
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar