Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Bike Kostka

Po 14 dnech nezávodění a hlavně několika dnech tvrdého tréninku v Itálii mě čekal opět závodní víkend.
V sobotu jsem se vydal na XC do Janoviček na Bike Kostka. Nikdy jsem tento závod nejel a ani XC nepatří do mých oblíbených závodů, ale masovka v Trutnově mě nelákala a zde byla možnost zajet pěkný výsledek díky tomu, že spousta eliťáků jela právě do Trutnova. I tak se však na startu sešla pěkná konkurence.
Po příjezdu do Janoviček jsem měl dost času tak jsem si jel trať před startem 2x projet. A bylo mi jasné, že to žádná sranda nebude. Dala by se charakterizovat:3,5km, půlka nahoru-dolů se spoustou technických pasáží a druhá půlka jen nahoru se sjezdem do prostoru cíle. V technických pasážích bylo dost kluzkých kořenů a bahýnka, takže zde technická dovednost hrála dílčí roli. Každopádně trať byla opravdu pěkná a bylo vidět, že pořadatel si na ní dal velice záležet a zaslouží si pochvalu, protože i zabezpečení bylo kvalitní.

Start byl až ve 14,30, řadíme se tedy na čáru a po odstartování, než jsem vůbec stačil zaklapnout zjišťuji, že jsou všichni odjetí a já jsem skoro na posledním místě. Nenechám se ale rozhodit, protože vím, že nás čeká 8 + zaváděcí kolo, takže na dojetí bude času dost.
Bohužel ale nohy jsou tak nějak jiného názoru a tak skupinka cca 5 lidí odjíždí a se značným náskokem se vzdaluje. První kolo vyloženě trpím a nemůžu se vůbec dostat do tempa. V technických pasážích musím 2x vyklapnout a tak ztrácím další čas, ale po nájezdu do táhlého stoupán se už cítím trochu lépe. Ve druhém kole jedeme tak nějak po spolu s Martinem Splítkem a snažíme se dojet uprchlíky nebo spíše již odpadlé z první skupiny. To se nám daří a i mě se už začíná jet lépe, ale představa dalších 6 kol není povzbudivá. Dojíždíme dalšího bikera, ale to už jsme ve 4 kole kdy jde přede mě Martin a začíná rozjíždět docela ostré tempo. Zakousnu se mu do zadní pneu a snažím se ho udržet za každou cenu. Bohužel však v nájezdu do 5 kola po prvním dlouhém sjezdu chci zabrat a ono nic. Kouknu dolů a zjišťuji že mi visí řetěz převodníku dolů a tím pádem pro mě závod z 5. místa skončil…
Dva borci mi sice nabízeli své řetězy, což byl pro mě obrovský pozitivní šok a chci jim i tímto ještě jednou poděkovat!!, avšak časová ztráta by byla značná, takže vrátit se do původního umístění již nebyla šance.

Jinak musím tento závod hodnotit velice pozitivně.Skvělá organizace,skvělé jídlo,super komentátor a pro první tři byly i price money, takže určitě velice dobře zorganizovaný závod.
Jen škoda té smůly, ale i to k biku patří…

nádherné foto : http://www.zdenekfoto.estranky.cz/

Autor: Expen    Dne: 24.5.2009
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar