Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Forrestův trénink v Hrvatske 3

středa 2010.03.10
Uz od vcera se celým hotelem nesou zvesti,že dnes ma pršet a přes noc se tak stalo. Ráno vychutnávám s přáteli snídani a v 11 se vyraží na pohodový švih. Dneska jen kompenzace, takže všechno vypouštim z hlavy. Je čas se pokochat krajinou a tak toho náležitě využívám. Občas si zablbneme a začnem do sebe strkat loktama. Balík víří smíchem a všude se ozývají vtipy. Začínáme otáčet k hotelu a drobně poprchává. Přijedeme tak akorát protože během několika minut začíná regulérní vichřice později i padá sníh. Trošku opucuju kolo a zmáhá mě únava. Skoro celý zbytek dne prospím (spánek = nejlepší regenerace). Navečer už mě čeká jen mrknout na závěr Paris-Nice a masáž. Večer prosedím v příjemném kolektivu a nemůžu si přát nic lepšího. Dnešní náplň dne byla regenerace, takže jsme nožkám dopřál 33km na vyjetí, žaludku hojnost jídla a mysli přenádherné scenérie. U večeře potom nezapomenu na vyprávění borce který čistil řetěz hotelovým ručníkem, samozřejmě do běla čistým, před použitím.

čtvrtek 2010.03.11
V noci napadlo misty i 10cm snehu, takze je ted vsude mokro a taje to. Prvni hodinu jedem s Vítkem pořád před balíkem, nechce se mi hned po ránu sprchovat bahnem. Přejedem Limb a potom už hurá z kopce na Roviň. Tady už je sucho, takže se pěkně zařadim na špici vedle Karla. Jedem až do Vodňanu tady zase tajou hromady sněhu. Nohy pomalu promrzaj a teplota okolo 6 stupnu taky nic moc. S Karlem to doklepu až do Barbanu kde se odpojuje a já zůstávám s balíkem. Na konci vysim jak na gumě, občas nějaká sprška od kolegy předemnou nebo náklaďáku. Doklepem to až do Pazinu, kde za to Mlyny bere a balík se trhá. Zima jako sviň, nohy promočený, všichni ujeli a na ty pomalí se nám nechce čekat. Takže s Lukynem jedem domů jen ve dvou. Chvílema hnusnej protivítr a pěkně si dáváme. U hotelu už se ani s nikym nebavim. Chci jen teplou sprchu, najíst a spát. Přesto musim ještě umejt kolo a všechno vyprat. Dneska 134km z toho 80 sem jel vepředu a víc jak polovinu tréninku jsme jeli v dešti nebo v mokru. 1250m nastoupáno. Sežralo to hodně sil a morko opravdu stálo za to. Promočenej skrz naskrz.

pátek 2010.03.12
Vyrazime asi v 16 lidech. Mam toho uz docela dost takze na nejake tahani kaslu a jedu v pohodicce na konci. S Třískou rozebírám různé tréninkové přístupy a občas je z balíku slyšet hlasitý smích. Ve stoupání na Buje se to klasicky roztrhá a nahoře se to sjíždí jak včely na med. Karel opět nezklamal a hledá cestu na Liváde. Už předem je mi jasné jak tohle hledání dopadne. Zase pojedem po šotolině, nebo ještě po něčem horším. Ovšem tentokrát jsme Karla převezli mi. Nikomu už se nechce dělat ze sebe bajkera a tak ho v tom necháme sami a jedem už jen v 6 lidech rovinku už do Buzetu. Tam to otočíme a nazpět už se jede kolotoč a pěkný kule. V 6 lidech to ještě jde ale přeci jen si dávám. Zrovna to na mě vyjde že skončí rovinka a pokračujem stoupáním na Vižinádu. Jede se na pohodu. Kopec není nijak dlouhej ani prudkej. Nahoře jsou krásné výhledy. Na jednu stranu pahorky obrovských velikánů v dáli pokryté sněhem a na druhou nekonečná modř moře. I sem vítr vane nádherný čerstvý vzduch, kterého se stále nemohu nabažit. Mezi tím se pase stádo ovcí a rostou nekončící aleje vína. Nezdá se to ale je to tady drsný kraj. Z Vyžinády stoupáme už jen kousíček a poté následuje odbočka na Poreč. Sjíždíme k moři a na obzoru se dají rozeznat obrovské trajekty. Novej asfalt tak to valí samo. Dneska 150km.

sobota 2010.03.13
Jenom rukávky a vestička. Konečně se cejtim jako cyklista a né jako potapěč ve skafandru. Dneska to byla celkem nuda cesty už mám hodně projezděné a tak mě málo co překvapí. Ovšem chování některých borců mě nepřestane udivovat nikdy. Už mě to ani moc nebaví sice je hezky ale co z toho. Zadek mám rozedřenej dokrve. Kolena bolej, nálada je taky v tahu a vtipy mě spíš otravujou než bavěj. K tomu ještě přijelo čerství maso a všichni sou nadržený jak telátka. Kalí se to slušně a tak nezbývá než držet ústa a tempo. Do hotelu dorazili zase nějaký kopáčkové co čutaj desátou ligu. Je jich tady jak much a chováni maj příšerný. Taky o důchodce není nouze na večer ještě přijel autobus navravej ženskejma jenomže kampak se to hrabe na ty naše český. No nic trénink dobrej tak proč si stěžovat. Dneska 125km

neděle 2010.03.14
Odpočinek, regenerace, jen na chvili protočit nohy, zapózovat před foťákem a hlavně jsme se jeli mrknout na ty pradleny z Whirlpoolu. Každý ráno a večer je vidim u jídla, ale na kole sem je ještě neviděl. Taky to podle toho dneska vypadalo. I ty domácí domorodci s kterejma závodili si je dneska tahali jak telátka. Nechtěl bych jim křivdit přeci jen viděl jsem jen začátek závodu, tak to byla třeba týmová taktika, že byli všichni poskládaný na konci balíku. 30km a už sem docela tuhej. Uvidíme zítra.

Autor: Michal    Dne: 21.3.2010
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar