Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

MOOSE - SHOECOVER

SHOECOVER to je název pro takzvanou vnější ponožku. Určitě jste při tréninku zažili, jarní počasí, kdy vzduch ještě není tak teplý, aby šlo jezdit jen v samotných tretrách.
Použití letních návleků, které jsou na bázi šusťákového materiálu, také není optimální, protože nedávají noze komfort a vzdušnost.

Zprvu jsem tento problém řešil, vícero vrstvami na noze. Ovšem pocit kdy mi noha „naroste“ není moc příjemný. Schovával jsem si proto staré vytahané ponožky, které jsem potom oblékal jako návleky.

To všechno je ovšem minulostí. Firma MOOSE vyrábí přesně to co potřebuji. SHEOCOVER je pletená venkovní ponožka, která se navléká na tretry jako klasické návlaky. Dokonale přilne na tretru a vytvoří tak další vrstvu, která zabraňuje prochladnutí nohy a přitom umožňuje volně noze dýchat. Další plus oproti klasickým návlakům vidím v tom, že ponožky jsou vyší a bezvadně tak kryjí oblast kotníku a sahají i do spodní části lýtka. Částečně tak fungují i jako kompresní ponožky. Otvor na kufry je dostatečně velký i na silniční pedály a je důkladně prošitý, tak aby se nezačal párat.

Bílá barva na noze doslova září a tak se za vámi, kdekdo otočí :-). Ovšem abych jen nechválil, tak jako všechno mají i tyto ponožky své mouchy. Ta první na kterou určitě narazíte, je hned samotné oblečení. Ponožka není klasický návlek a tak trvá delší dobu než se obleče. Nicméně není to nic zásadního a po pár dnech už najdete ten správný fígl.

Druhý menší problém bych viděl v umístění otvoru pro kufr. Po konzultaci s kolegou jsme se
shodli, že otvor by měl být umístěn více dopředu, směrem ke špičce tretry. Ponožka totiž dělá, na tretře, trošku větší špičku. Ovšem to je na vkusu, každého z nás a může to být také záměr výrobce. Protože materiál se potom tolik neroztáhne a lépe chrání.

Celkově jsem s tímto produktem velice spokojený a doporučují jej každému, kdo trpí špatným, prokrvováním nohou a potřebuje proto mít nohy neustále v teple, ale tak aby mohli volně dýchat. Je to moje volba na jarní tréninky a jsem velice spokojen.

Autor: Michal    Dne: 27.3.2010
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar