Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Malevil

V novém červnovém termínu jsem se s bráchou postavil na start maratónské klasiky Malevil v Jablonném p.J. an střední 67km trasu s převýšením skoro 2tis. metrů.
Počasí bylo v týdnu jak na houpačce a tak se dalo přepokládat, že se po suchém Hradci a Maštalích opět setkáme se spoustou bahna.
Bohužel jsem asi z lenosti nepřezul do mokra a Gata nechal doma a spolehnul jsem se na ověřená Saguara.
Jelikož neoplývám bravurní technikou na mokru,hned v úvodní km vedených po rozmáčenách a bahnitých loukách,jsem poněkud zalitoval. Ale nebyl jsem naštěstí sám,kdo měl trochu problémy mít kolo pod kontrolou.
Po startu jsem se snažil udržet co možná nejvíce ve předu,ale bohužel má fyzička,řazení a nedostatečné rozjetí před startem(kvůli velkému počtu lidí jsme na startu stáli už 40min. před startem) bylo proti, a tak jsem se v první skupině neudržel a spadl asi na 10-12místo. Naštěstí z první skupiny odpadávali postupně další a tak se k mému překvapení utvořila skupina,ve které jsem mohl jet až skoro pod Hvozd a Lukášem Bauerem. Jeli jsme tedy zhruba ve 4, ale buď se jelo opravdu tempo nebo mě se jelo nějak špatně,protože jsem měl pocit, že mám plíce pořád ještě na startu. Naštěstí mi hodně pomáhaly tablety Carbonexu a Enduro a tak jsem pokračoval dále. Trať byla trochu pozměněna a na mnoha místech značně podmáčená a bahnita, že už tak těžké výjezdy,byly ještě těžší,jak se bořila kola.Saguara ale mají perfektní záběr,takže prokluz jsem skoro nezaznamenal. Velkým problémem alespoň pro mě bylo ale to, jak jsme postupně začali dojíždět závodníky z dlouhé. Jelikož velká část trasy vedla po úzkých cestách a i ve sjezdech nebylo mnoho prostoru, nástávalo mnohdy velmi nebezpečné předjíždění a ve stoupání síly ubírající objíždění mimo vyjetou trať. Toto mě letos hodně zklamalo a neměl jsem z toho na trati moc dobrý pocit. Každopádně do Oybinu jsem sjížděl sám a za sebou měl asi 3 jezdce včetně Bauera. Z tohoto městečka je opravdu brutální stoupání a já měl pocit, že ho snad ani nevyjedu a tak mě několik lidí předjelo. I stoupání na Hvozd bylo ztíženo opět spoustou lidí z dlouhé a mokré kameny a listí nedaly ani metr zadarmo. Nahoře mi bylo nahlášeno 8 místo ale za mnou byl asi 50m další borec. Do cíle zbývalo asi 8km a tak jsem do sebe hodil Turbo Attack a dle mého pohledu jsem z hvozdu zažil svůj životní sjezd. Náskok se mi dařilo držet a i když bylo ještě pár brdků a pár nebezpečných sjezdů v okolí ranče, 8 místo jsem uhájil.
V cíly jsem byl opravdu kaput a poměrně zklamaný,protože na závod jsem se hodně těšil,ale tělo a nohy byly poněkud proti. Každopádně celkové umístění je na množství startujících výborné a i ztráta několika minut na prvního nebyla nakonec tak tragická. Možná stačilo se po startu jen více zmáčknout.Tak snad příště…

PS:možnost shlédnout naše barvy na stránkách CT4:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/21047129635-cyklistika/
PS2: Gratulace Radce ke svatbě :-)))

foto:http://www.ktfoto.com/

Autor: Expen    Dne: 24.6.2010
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar