Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Není to jednoduché

Mohlo by se zdát že tyhle stránky kvetou jako sedmikrásky na jaře. Ovšem jak je tomu doopravdy? Sedmikráska nepokvete když nebude mít dost živin, stejné je to i u nás.
Život IŤÁKA (jak mi kluci začali říkat, i když se stále cítím býti Forrestem :-)) není vůbec jednoduchý. Ta obrovská masa lidí, která na mě pořád tlačí a říká jak to, že není ještě hotové tohle a vždyť už to mělo být, je prostě neutichající.

Volají, píší ve dne v noci. Návrhy se pořád hrnou a já jen odpovídám: ano to udělám, to půjde, ano, ano, ano.... No a když už něco doopravdy funguje a je to otestované začne jiné kolo. Například: Takhle jsem si to nepředstavoval, předělej to nebo to není ono a v tom nejlepším případe uživatel neví jak ona věc funguje, takže ji ani nepoužívá.

Je tady také jeden případ "šťouralové", kteří systém hned otestují na 200% a hlásí chyby (takovým šťouralům jsem vděčný, protože pomáhají odstraňovat opravdu důležité chyby, na které bych asi nepřisel). Vezmeme si takový jednoduchý přiklad.

Je neděle odpoledne, krásné počasí, čekali by jste, že všichni budou venku protáčet nohy a honit kilometry a vy musíte sedět zase u té bedny, kterou už pomalu začínáte nesnášet, i když vám dává obživu, ale co na tom. Takže je ta neděle, vy makáte ze všech sil a konečně se přiblíží večer a vy jste s prací hotovi. Konečně je další část nekonečné skládanky hotova a zase jste blíže k nedosažitelnému cíli.

Teď už zbývá uživatele jen naučit s onou novou hračkou zacházet. Zdálo by se že je to naprosto triviální krok ale opak je pravdou. Nedělám si iluze o tom ze běžný uživatel PC bude o tom, jak vlastně ten systém, který používá funguje (já to taky nevím) a tak musím trpělivě vysvětlovat a radit jak na to a nakonec se to podaří a já jsem rád, že alespoň něco jde, i když při tom málem ztratíte nervy.

Potom přijde další dotaz a neslo by to udělat jinak? Odpověď je jednoduchá: samozřejmě že šlo, ale je to nutné? No zkrátka tahle práce, ačkoli se to může zdát, není vůbec jednoduchá a navíc ten obdiv od ostatních, kdy jen slyšíte: no jo on nic nedělá, jen cvaká něco do toho počítače, to není práce. Tak přesně tahle pochvala mě taky dokáže vždycky povzbudit.

Možná se vám zdá, že jsem pesimista jak už sem od mnohých slyšel, protože minulý blog byl taky takový smutný, ale snad se to ve mě nějak obrátí a najdu něco pozitivního třeba, že bude zima a budeme dělat sněhuláky, ovšem ještě není zaručeno, že napadne sníh, jak už to posledních par roků bývá pravidlem.

[b]PS: tohle není stěžování si nad vývojem našeho webu. Tady je to přesně naopak. Vše funguje a od ostatních slyším jen samou chválu, i když mě mrzí, že pořád tak málo lidí z teamu je aktivních. Jen jsem se potřeboval vykecat, tak snad je to už všechno venku.[/b]

Autor: Michal    Dne: 29.9.2008
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar