Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Vše je jednou poprvé

Před sedmi lety jsem poprvé začal používat kolo jako sportovní náčiní.
Před pěti lety jsem poprvé jel silniční maraton.
Před dvěma lety jsem poprvé začal jezdit podle smysluplného tréninkového plánu.
Před pár dny jsem poprvé vstoupil do fitcentra s cílem rozšířit zimní přípravu o systematické posilování.
Asi to bude pro leckoho úsměvné, že v mých 58 odžitých letech k tomu došlo až nyní, ale je to tak. Zaplatil jsem si permici do jednoho nejmenovaného fitcentra a dohodl si první zaváděcí lekci pod vedením trenéra.
A jak to proběhlo?
Po patnácti minutovém zahřátí na spinu si mne vzal do parády trenér Brát a pak to šlo již ráz na ráz. Střídaly jsme jeden posilovací stroj za druhým co jich tam bylo a občas nějaké protažení a strečink. U každého mučícího udělátka přišlo nejprve vysvětlení jak se to jmenuje, co se na tom posiluje, jak se na tom posiluje, proč se na tom posiluje, kolikrát se na tom posiluje a s jakou zátěží. Následovala ukázka trenéra a pak to již zkoušelo moje ubohé tělo. Následovaly výtky co dělám špatně, jak to mám dělat správně a opět kolikrát a s jakou zátěží. Když jsme potrápili nějakou skupinu svalů a úponů přišly další protahovací cviky a vzhůru na další svalovou skupinu. Tak to pokračovalo cca 1,5 hodiny. Trenér mne chválil že jsem učenlivý a já se zas snažil být dobrým a pozorným žákem. Po závěrečném protažení jsem doplnil kapaliny, opláchl pot a šel domů. Vše se zdálo být v pořádku, ale jen do následujícího rána. S obavami jsem vstával z postele a čekal co na to moje tělo bude říkat. Odpověď byla skvělá. Asi jsem posiloval správně a ve správných objemech, neboť nic nebolelo. To moje „heuréka“ ale trvalo jen chvíli. Přesněji řečeno jen do doby, když jsem se snažil si vybavit všechny ty nově nabyté informace. Zjistil jsem totiž, že si nejsem schopen vzpomenout na čem všem jsem to vlastně posiloval, natož abych si vybavil jak, kolikrát a s jakou zátěží. Třemi slovy „nevím skoro nic“. Ještě že mám od trenéra slíbený vzorový plán posilování opatřený malůvkami.
A co říci závěrem?
Správné a cílevědomé posilování bylo poprvé. Jen doufám, že za přispění plánu a malůvek od trenéra to nebylo zároveň naposled.
Ach ta hlava !!!

Autor: Boban    Dne: 8.12.2008
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar