Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Rodina a kolo


V to mém případě by se dalo spíše napsat „Rodina versus kolo“. Ne že by to byl nějaký souboj na ostří nožů, ale bohužel nemám to štěstí, že by manželka propadla kolu jako já. Udržet rovnovážné postavení rodinné pohody a uspokojení mých cyklistických choutek bývá občas dost náročné. A pokud si přidáte i to, že manželka nechodí do práce a je stále doma, tak ještě nastupuje veličina času, který strávím v práci. Ti kteří na tom jsou podobně, asi vědí o čem mluvím.
1. příklad:
Je zima, každý kdo se chce alespoň trochu připravit na novou sezónu potřebuje najíždět, najíždět a najíždět. Přesvědčím sám sebe, že i když venku fouká, mrzne a padá sníh, tak to přeci nevzdám a vyrazím po práci na kolo. Přijdu domů, rychle na sebe navlékám všechny ty funkční, hřejivé a ochranné vrstvy a v tom se ozve „To ty starej blázne jdeš zas na kolo? Vždyť jsi byl jezdit předevčírem. Navíc venku fouká, mrzne a padá sníh. Jestli Tě tam přežvejkne nějakej kamion, tak mi nechoď na oči!!!“ Kamion mne nepřežvejkne a se setměním dorazím s pocitem z dobře odjetého švihu domů a slyším přivítání „ Vždyť jsi říkal do 16:45 a je 16:50“ !!! Večeři máš v kuchařce na 153. stránce!!!
2. příklad:
Přinesu domů nové pláště, jelikož ty staré již vzaly za své a chystám se je hned převléknout. „To už máš zase nové pláště! Vždyť už jsi jedny letos kupoval! Kdybys tolik nejezdil, tak bys je nemusel kupovat tak často! Když nejezdíš, tak se zase hrabeš v tom svým kole a zbytek času stejně jen přemýšlíš o tom kdy a kam zas pojedeš!!!“
Krom ostatního ji ale musím dát v tom přemýšlení za pravdu. Pokud zrovna nepřemýšlím o nějakých maličkostech jako například: Jestli snacha po rizikovém těhotenství porodí bez problémů a budou oba zdrávi. Nebo zda budou schopni zaplatit dvoumiliónovou hypoteku na barák a nebo zda mne zaměstnavatel v rámci protikrizových opatření nepropustí 3 roky před penzí. To pak opravdu přemýšlím o tom, jak to moje kolo skloubit s rodinou.
A co říci závěrem?
Šťastni ti, co mají koníčka společného s manželkou a nebo jsou svobodni. Opravdu občas bývá složité docílit toho, aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

Autor: Boban    Dne: 30.1.2009
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar