Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Rampušák 08

K červnu již neodmyslitelně patří můj oblíbený závod napříč Orlickými hory. A tak se i letos vydáváme do malebného městečka Štíty změřit síly se stovkami soupeřů z celé EU. Vzhledem k brzkému startu, se náš team rozhodl přespat na chalupě nedaleko Králík(Aleš,Radek,Martina,Michal,Boban a já),kromě Expena, který volil individuální soustředění a na start se vydal společně s Romanem Šťastným(Cyklomax) až v den závodu.

Vzhledem k dosaženým výsledkům se zpětně jeví individuální příprava a příjezd až na start jako lepší, ale tu pohodu a srandu kterou jsme si užili v našem teamovém kempu pod Suchým vrchem,tak ta je neopakovatelná :-)

Co říct k závodu…Na startu se sešlo snad 500 lidí, počasí parádní, nálada bojovná. Klukům chci ještě jednou poděkovat, že mě nenechali na startu ve chvíli, kdy mě praskl drát a obětavě mně sehnali náhradu od Mavicu. Stálo je to pozice na startu…díky.

Jelo se za sucha, takže ubylo karambolů po startu z let minulých a už kopec z Lanškrouna na Bukovou horu začal peloton slušně dělit. Z vyprávění vím,že se vpředu utvořila skupina,kde jsme měli silné zastoupení v podobě Petra,Michala a chvíli i Aleše. Tato skupina dobře spolupracovala a první větší nástupy se začaly odehrávat tradičně při stoupání za Zemskou bránou. Petr i Michal se ale nadále pohybovali v čele.Pro Michala se stal osudným až sjezd do Mladkova,kde chtěl využít znalost blízkého okolí a trochu nesportovně si krátil trasu skrz ostré zatáčky! To ho stálo slušné umístění a nás nervy s jeho pozávodní náladičkou :-). Blížilo se poslední stoupání na Potok,které pořadatelé zařadili nově. Do kopce se jela totálka,což málem odnesl Roman... Následoval nepříjemný sjezd a závěrečné kilometry do cílového města. Sem se trochu překvapivě přiřítila hodně početná skupina na čele se specialistou na jednorázovky a cílové spurty Romanem Happy Šťastným. Pro Expena „zbylo“ 4 místo,škoda bedna by mu slušela!

Přehled umístění borců HSK
4. Petr
34.Michal
41.Aleš
70.Jirka

Nesmím ale zapomenout na naše bikové kolegy z teamu Radka a Martinu,kteří se odvážně vydali na trasu horské 60km. Martina měla smůlu s menším defektem na trati,který ji možná připravil o umístění na pódiu…

Výsledky v rámci kategorie:
97. Radek
5. Martina

Vrcholem všeho byla závěrečná tombola, kdy Alešovi byla zcela prokazatelně upřena výhra v podobě vysněného karbonového speciálu. Je to škoda,ale na druhou stranu si jen těžko dovedu představit, jak by se loučil se svým 12.kilogramovým mazlikem :-)


Autor: Jirka    Dne: 15.7.2008
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar