Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Polické okruhy

Stejně jako loni jsem se konečně ve středu vydal na Středeční pohár, tentokrát do Police nad Metují, kde tento okruhový závod pořádá Pítrs Bike team.
Bohužel z časových a pracovních důvodů jsem předešlé dva poháry musel vynechat, což mne upřímně mrzí.
I když jsem věděl do čeho jdu a jaká trať mne čeká, vyjel jsem již brzy po obědě, abych se pořádně rozjel a projel si trochu pozměněnou trať. Kvůli objížďce byla totiž z bezpečnostních důvodů zkrácena.
Nasedám na kolo a vyrážím po šipkách nastavajícího závodu. Větrná předpověď rosniček se naplňuje, a tak mne doprovází silný nárazový vítr. Dešťová předpověď se naplňuje asi 15 min. před startem a to jak deštěm, tak i znatelným ochlazením.
Naštěstí několik minut před startem déšť ustává a já se řadím na start. Přijelo několik desítek borců včetně "Bílého baletu" z Axitu a nechyběl ani Zdéna Bartošů.
Po startu se vyráží do mírného 3-4% stoupání a tempa se ujímá tým Axit. Tempo to není moc výletní, takže se pěkně zahříváme. V druhé části stoupání, kde se sklon pohybuje mezi 4-6% zkouší poodjet 2 borci ale hned se to sjíždí a do prudkého sjezdu do Bělý se jede pohromadě. Po dešti to není zrovna moc bezpečné a v dolní části je na silnici naplavený písek. Po průjezdu vesnicí začíná další stoupání, již o něco prudší. Držím se vpředu a tak nějak jedu tempo. V horní části za to bere myslím Radek Dítě a za ním vyráží Z.Bartoš. "Takticky" si je nechávám ujet. Následuje hodně prudký sjezd do Machova, kde dole opět nechybí štěrk a díry a navíc při nájezdu na hlavní i kostky. Po dešti je to dost o "hubu". Naštěstí nikdo nepadá a mé Vitorky mne opět výborně podržely. Vyrážíme sjíždět uprchlíky. To bohužel moc nejde a tak se nám vzdalují. Na špici se nás střídá jen pár a tak to proti větru moc nejede. V Bezděkově při napojení na původní trtasu už mají slušný náskok a po dojezdu do Police jsme v silném bočním větru ztratili další čas. Při nájezdu do druhého kola jdu tak nějak dopředu a snažím se skupinu trochu rozjet. Bohužel mne nikdo nechce střídat a tak si řeknu, že když už mám jet špici, pojedu raději sám. Zařadím na těžko a odjíždím. Utvořím si docela slušný náskok, který ale ve sjezdu trochu ztrácím a v následném stoupání se ke mně skupina přiblížila natolik, že zvolňuji a v půlce Machova mne dojíždí. Schovávámm se do balíku, ale pořád se snažím pohybovat v přední části. Hodím do sebe Carbo Attack, který mne letos vždy dokázal pořádně nakopnout a ve stoupání v Bezděkově znovu útočím. Tentokrát již skupina trochu reaguje a tak se mnou odjíždí i borec z Pítrsů (myslím Martin Šupich). Jedeme kousek spolu, ale v klesání do Police zjišťuji, že už jedu zase sám. Dávám tam nejtěžší a i když mne zbrzdí v Polici trator a protijedoucí kamion, skupina se nepřibližuje, tak valím dál sám. Na okruh se to již nenapojuje a jede se ke stoupání na Hvězdu. Cesta ke stoupání taky není zrovna rovina, tak dost bolí. U kravína dojíždím uprchlíka z Tony, ale před očima mám již šílené stoupání. Hned v úvodu dávám 25, protože sklon jde ihned na 10% a během stoupání prakticky neklesá. Snažím se udržovat kadenci a vzpomínám na Itálii, kde jsme takováto stoupání jezdili každý den. V půlce kopce již mám ale poměrně dost a začíná se projevovat únava z úniku. Snažím se jet stále tempo, ale vidím, že se ze zadu přibližuje Míra Hornych. Jak se říká, historie se opakuje, a tak mne kousek před cílem předjíždí a já už nemám sil reagovat. Holt zdejší borci mají kopce od narození v nohách, a my z hradecké placky se máme pořád co učit. Dojíždím tedy na 3. místě, ale umístění je relativní, jelikož "Bílý balet" jel asi na pohodu.
Mým cílem ale nebyl boj o umístění, ale kvalitní silové a intervalové potrénování, které jsem splnil. Jen těžko bych se sám někde v okolí Zvičiny a ve vichru donutil si tak pěkně naložit. Každopádně 3. místo mne přirozeně těší!

Autor: Expen    Dne: 5.6.2009
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar