Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

DP - Běstviny

Po sobotní skoro pětihodinové šichtě na Rampušákovi se mi v neděli ráno opravdu moc vstávat nechtělo , ale říkal jsem si, že to bude jen hoďku, tak to snad tak bolet nebude.
Přijíždíme s předstihem s bráchou a Martinou do Běstvin, ale to už je zde snad většina závodníků včetně Ivy. Také zde nemohl chybět Zdéna a Happy. Přijely si zazávodit i Splítkovi,Míra Kadlec a Martin Katera. Takže konkurence velice slušná.
Po nasednutí na kolo zjišťuji, že se nohám opravdu nechce. Rozjíždím se trochu po asfaltu a pak zamířím do terénu, abych si projel trať. Místy je trochu bláta,spadlý strom, ale jinak poměrně sucho z čehož mám radost. Bohužel mi v nejprudším výjezdu praská řetěz. Do startu zbývá zhruba 20min., a tak se co nejrychleji snažím dostat k autu. Chvíli běžím,chvíli jedu jak na koloběžce, takže skvělé rozjetí, ale říkám si, že pořád lepší před závodem než během. Na startu mi půjčuje nýtovačku kolega ze Stalaku, protože moje je zamčená v autě. Naštěstí vše stíhám a včas stojím na startu s vědomím nerozjetí a možností, že řetěz zátěž nevydrží.
Po startu se jedou neuvěřitelné kule. Zdéna rozjel takové tempo, že nám všem odjel prakticky po několika desítkách metrů a my už se vydali bojovat jen o 2 až další umístění. Trasa doznala malých změn, ale ne nijak zásadních. Na čele jedeme pětice Martin S.,Happy,Martin K.,Míra a já. Absolutně to nohy nezvládají a mám obavy, že to neuvisím, ale snažím se bojovat, protože vím, že po 1-2 kolech mi to už pravděpodobně pojede. Po chvíli odpadá Míra a jedeme ve čtyřech i když MartinS. s Happym mě a Martinovi na pár desítek metrů ucuknou. Snažím se držet zuby nechty za Martinem a i díky němu se nám dvojci podaří na konci prvního kola dojet. Zde potkáváme v proti směru Zdénu jak jde pěšky-defekt. Tato situace mě poměrně povzbudila, ale pořád se nohám moc nechce. Druhé kolo více méně opět odjedu v háku. Při nájezdu do třetího kola jako bych přestal nohy cítit a začalo se mi jet dobře. Jdu tedy na špici a snažím se rozjet trochu tempo a i občas zkouším nějaké nástupy. Více méně vše neúspěšně, ale docela mě to bavilo. Ve čtvrtém kole Martin S. říká, že má pomalý defekt, takže o boje o bednu zbýváme už jen tři. Je mi jasné, že na Happyho ve spurtu nemám a tak zkouším poodjet ještě zhruba v půlce kola, ale neúspěšně. Horní pasáž absolvuji za ním a jeho tempo je takové, že nemám takové zrychlení, abych ho v místech kde by to mohlo jít předjel. Stále s námi jede i Martin K. a já vůbec netuším, v jaké kondici bude v závěru on. Při sjezdu a nájezdu na louku se mi daří dostat před Romana a rozjíždím dlouhý spurt v naději, že se mi podaří udělat alespoň pár metrů náskok. To se bohužel nestane a do cílové štěrkové rovinky najíždíme vedle sebe a Roman mě o vteřinu přespurtuje. V tom zápalu boje jsem ale úplně zapomněl na Martina K. který dojel jen vteřinu za mnou a já byl nakonec rád, že jsem uhájil druhé místo.
Díky DNF Zdény jsem se na krátko dostal do průběžného vedení DP, ale to je jed do příštího závodu- nové okruhy v Třebechovicích, kde již bude zcela jistě dominovat a více méně rovinatá trasa bude vyhovovat hlavně spurtérům…
Každopádně se na tento závod velice těším, protože to bude něco nového a mohl by se sejít slušný počet závodníků. Už jen start a cíl v Třebechovicích na náměstí je velice atraktivní a mohl by přilákat spousty fanoušků…


foto: http://www.kokobongo.estranky.cz/

Autor: Expen    Dne: 23.6.2009
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar