Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Malá Haná 2008

Na doporučení našeho teamového poradce pro věci politické Bohumila alias Bobana, jsme se vydali do Moravské Třebové na maratón Malá Haná.Sestava týmu byla Michal,Aleš a Jirka. Nevím jak organizátoři přišli na tento název,protože ačkoliv jsme jeli krátkou trasu, malé mě to rozhodně nepřišlo…
Vzhledem k tomu,že náš leader Expen měl naordinovaný jiný typ tréninku, nahradil ho v pozici kapitána Michal. Je pravda,že si posledními tréninkovými výsledky a extrémní přípravou o tento post doslova řekl a zasloužil si ho. Na Hanou jsme odjížděli s cílem pomoci Michalovi k umístění na bedně,což nám vydrželo až do té doby,kdy vedle nás zaparkovalo auto s Leopoldem Konigem (PSK Whirlpool). Nebyl ale sám,kdo nás na startu překvapil, objevily se i dresy CK Příbram a velmi silné zastoupení mělo KC Brno. Bylo ale zajímavé a dobré se poměřit s těmito jezdci.
Závod byl odstartován v 9h. Co jsem uvítal ze všeho nejvíc byl profil trati. Nezačínalo se jako většina závodů ihned do kopce,ale prvních cca 15km vedlo spíše rovinatou krajinou. První síto připravilo až stoupání na Lázek, kde se jelo poměrně slušné tempo,ale nebylo až tak vražedné. Michal kontroloval čelo a já to uvisel na konci první skupiny. Následoval poměrně technický sjezd a pak už se vše schylovalo ke stoupání na červenovodské sedlo(Suchý vrch). Nepříjemné bylo,že na úpatí kopce(ve Výprachticích) začlo poměrně nepříjemně pršet,což v kombinaci s teplotou mezi 13-16st. nebylo nic příjemného. Nebezpečný byl hlavně sjezd do Čenkovic a později do Červené Vody.Tady lehnul Boban a nepěkně se pomlátil.Odřel nejen sebe,ale i kolo a zcela nový dres. I tak ale dojel!
Netušil jsem z profilu,že tento závod bude natolik těžký, řekl bych,že minimálně vyrovná Rampušáka. Myslel jsem a uklidňoval se tím,že jak přejedu Suchák jsem vlastně v cíli. Chyba…stoupání jako Hynčina nebo Holubí vrch byly dost výživné…
Do cíle spurtuji jako 25. a očima hledám Michala.Zajímalo mě jak se mu podařilo zvládnout nejednu serpentínu na trati a hlavně jeho umístění. Dokončil na 8.místě,s ohledem na startovní listinu moc pěkný výsledek.
Náš třetí kolega Aleš po technických problémech s přehazovačkou a vývojem počasí na trati závod nedojel. Ušetřil tak spoustu sil na Dobrušku, kde snad pojede už i na „novém“ speciálu.

Fotky byly použity z RoadCycling.cz

Sumasumárum:
Trať 111km
nastoupáno 1670m (slušné)
průměr Michala: 34,5km/h (taky slušné)
počasí – na startu příjemné, později na nic, v cíli opět příjemné
zajištění závodu velice dobré – hlavně guláš v cíli

Autor: Jirka    Dne: 11.8.2008
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar