Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Mamut tour - Expen

Třetí květnový víkend byl opět nabitý závody a my se v sobotu v pět ráno vydali s Michalem do Přerova na Mamuta. Cestou na nás mohl být vcelku zajímavý pohled, jelikož jsme po cestě měli oba v rukou misky s kaší B4 a pěkně dlabali. Asi bych to jako řidič neměl psát, ale bohužel časově to jinak pořešit nešlo. Předpověď počasí vypadala v týdnu opravdu tragicky, ale nakonec bylo v sobotu velice příjemně.
V Přerově jsme měli zajištěné startovné díky firmě Nutrend a po pozdravení a nafasování jejich různých pochutin a energetických nezbytností jsme se vydali rozjet. Co čert nechtěl, bohužel se ukázaly následky závodění na českých silnicích a 10 min před startem mi praskl drát v zadním kole. Poněkud infarktová situace byla vyřešena jedním pánem, který mi zadní kolo půjčil a já se mohl 2 min před výstřelem postavit na start. Tímto mu ještě jednou děkuji!!! Také děkuji za nabídku týmu KC Brno, který mi chtěl zapůjčit dokonce Zipa, ale bohužel nejsem vlastníkem campy 11:-)
Po startu se jelo celkem v poklidu a i kostky a boční vítr mi nečinily vetší problém. V této části jsem spíše řešil řazení a tak odjetí asi 4 členné skupiny jsem zaregistroval pozdě. I když jsem zkusil v jedné chvíli za nimi vyrazit, nemělo to již význam.
Větší dělení nastalo až při stoupání na Tesák. Kupodivu se ale toto stoupání nejelo nějak velkým tempem a tak zůstala početná skupina. Možná mi to poklidné přišlo i díky Gutaru, který jsem si pod kopcem dal. Za Tesákem bylo menší ale prudké stoupání na Troják, kde byl bufet, ale ani zde se nic dramatického nedělo. Ujetá skupina měla již několik minut náskok i díky zbytku týmu Kolokrám, který se chvílemi snažil balík kotvit. To se nelíbilo pozdějšímu vítězi dlouhé tratě Ježkovi a i proto asi byl často vidět na špici.
Následoval poměrně dlouhý úsek bez větší kopců, ale ty dva nedrsnější byly teprve před námi. Jelikož byla hodně pozměněna trasa, nevěděl jsem do čeho jdem. Každopádně oproti loňsku shledávám tuto trať o poznání lepší a hezčí.
Přišlo stoupání u Hadovny. Dlouhé a poměrně prudké. Bylo hodně výživné. Zde se pokusil nastoupit Tomáš Čer a dnes nějak nechápu, co mne to napadlo vyrazit s ním. Každopádně jsem se mu zavěsil za zadni kolo a jelo se. Tak nějak jsem po očku sledoval, zda se vzdalujem od skupiny a když bylo jasné, že únik nemá šanci na úspěch, raději jsem zvolnil a nechal se dojet zbytkem balíku. Po tomto stoupání nás vpředu zůstalo zhruba 15. Následoval poměrně nebezpečný sjezd a potom trochu rovin, ale zanedlouho přišlo pro mne opravdu brutální stoupání na Grapy. Sklon místy dosahoval 20% a průměr bych odhadoval min. na 10%. V tomto kopci jsem zavzpomínal na Zoncolan, zanadával si proč nemám vzadu 27 a místy přemýšlel jestli nejít raději pěšky. Zde odjelo několik jezdců z dlouhé a i pozdější vítěz naší trasy. Na vrcholu jsem si opravdu oddechl, jelikož to byl závěrečný kopec a zpět do Přerova bylo již jen několik vlnek. Na jedné vlnce jsem šel na špici a aniž bych se o něco pokoušel, tak jsem zjistil, že jedu sám. Bylo to asi 1 km od dělení a cca 16 km od cíle. Tak jsem si řekl že zkusím odjet a pojistit si druhé místo. Po oddělení zůstali za mnou 4 borci včetně Michala a prý se hodně moc snažili mne dojet. To se jim bohužel asi 5 km před cílem podařilo a tak zbytek byl jen odpočinkový a čekal nás závěrečný spurt. Loni mi právě ve spurtu unikla bedna a tak jsem nechtěl nechat nic náhodě. Pár minut před cílem jsem do sebe dal ještě TurboAttack a cca 300 m před cílem jsem rozjel spurt. Naštěstí mne nikdo nedokázal předjet a já si duspurtil pro 2. místo! Na Michala zbyla bohužel nevděčná bramborová medaile, ale i tak si myslím parádní úspěch!
Celkově hodnotím tento závod jako velice pořadatelsky a organizačně suprově zvládnutý (až na to asi o 2h zpožděné vyhlašování). Trať doznala velice kladných změn a jídlo v místní školní jídelně nemělo chybu!!
foto:http://www.zdenekschovanec.estranky.cz/

Autor: Expen    Dne: 18.5.2010
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar