Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Co na to manažer

Tentokrát dostávám za úkol vyzpovídat manažera tým HSK, bratra leadera, člena s největším meziročním vzestupem, bývalého kulturistu, aktivního hokejistu a gurmána specialistu Radka Pilnáčka.
Na cestu do Smiřic volím kolo, nejkratší cestou je to lehce přes 10km, to bych mohl ujet i já. Ve dveřích mě vítá Martina, nejlepší žena týmu a životní partnerka pana Radka. Lehce mě provede domem (Radek seká na zahradě dříví), zaujme především velká místnost, kterou obývají jednostopé dopravní prostředky světových značek. Nejlepší místo u radiátoru patří Wilieru, což je hned po Martině Radkův nejoblíbenější člen rodiny.



Sedáme do obýváku, kde se na stole povalují katalogy firem, namátkou Pells, Mavic, Vittoria a Nutrend.
Radku, tak jak jsi spokojený s touto sezónou?
Jsem spokojený velmi. (nasazuje manažerský tón, dnes asi sranda moc nebude)Když budu mluvit za své výkony, tak je pořád co zlepšovat, ale počet závodů, které jsem letos absolvoval je můj osobní rekord.(Radek absolvoval cca 40 závodů, pozn. redakce)) Sice výsledky nejsou z mého pohledu nijak oslnivé a do závodní sekce mám ještě hodně dlouhou cestu, ale je tu znát stoupající tendence ve výkonnosti. Velkou radost mi však dělá tým. Podařilo se nám přežít období hospodářské krize a dokonce jsme naši členskou základnu rozšířili o velké naděje.

Jak je těžké v dnešní době sehnat sponzora nebo partnera pro amatérský-hobby tým?
Velmi. Bez osobních známostí a systému "něco za něco" je to prakticky nemožné. Metoda "běž tam a řekni, že jezdíme na kole, ať nám něco daj" patří spíše do sci-fi kategorie.(mírný úšklebek, tik nebo možná křeč v lícním svalu)

Která z firem je hlavním partnerem týmu?
To je krásná otázka. Zde bych mohl vyjmenovat všechny naše partnery, protože každý sponzor je "hlavním partnerem" pro určitou oblast. Když budu konkrétní tak např. Nutrend je naším hlavním dodavatelem výživy(nabízí mi jednohubky - rohlík s Carbosnackem a olivou), firma Kastar se zase stará o naše silniční a MTB obutí včetně zapletených kol Mavic, atd. Ale když bych měl vyzdvihnout toho nejvýznamnějšího, tak je to zcela jistě firma HPI a CNC Tvar. Obě tyto firmy jsou tahounem ekonomiky týmu a z hlediska strategie je jejich dlouhodobá podpora naprosto zásadní.(cítím pokoru)

Neméně důležité jsou asi ty "materiálové" firmy podporující HSK?
Jak jsem již uvedl, náš tým využívá služeb jak "ekonomických", tak "materiálových" partnerů. Oba tyto proudy jsou pro fungování a rozvoj týmu životně důležité. Velmi nás těší důvěra těchto firem, které nám dokonce svěřují své novinky, abychom je mohli v rámci amatérské cyklistiky otestovat. Na našich stránkách si nyní můžete přečíst o dlouhodobém testování špičkových plášťů Vittoria, doufám, že nic nezkazím, když prozradím, že se již intenzivně testuje nová podzimní ponožka od firmy Moose a v neposlední řadě čekáme na novinku od Nutrendu. Podle uniknuvších informací by se mělo jednat o výživovou bombu na dlouhé tratě s pracovním názvem Olomoucká klobása. Sám jsem velmi zvědav co na nás nutrenďáci zas chystají.(rychle, jen tak ilustrativně prolistuje katalog Nutrendu a konečně přichází úsměv)

Kam až se chce HSK tým dostat?
Až na vrchol.(prstem ukáže na bílý vrchol K2 v kalendáři firmy Yate) Nikdy nebudeme tam kde Whirlpool, to ani nechceme(odmlčí se), my míříme rozhodně ještě výš! (Martině upadl nůž v kuchyni)

Řekni mi, jak se ti líbil závěrečný galavečer týmu?
Byla to naprostá paráda. Z toho mála, co si pamatuju, jsou to jen samé úžasné věci. Určitě bylo skvělé, že jsme náš večírek nedělali jen pro uzavřenou společnost, ale pozvali jsme i přátele, fanoušky, sponzory i závodníky z jiných týmů. Bylo úsměvné pozorovat Expena, který se po příchodu Honzy Hrušky styděl a schoval se pod stůl. Ovšem postupem času se osmělil a zhruba okolo půlnoci to bylo samé Hanes řek, Hanes byl, Hanes bude. Největší záhadou mi však zůstává, jak dokázal Happy chytit holýma rukama tu lišku. (jako důkaz ukazuje soukromé fotky z této akce, kde Roman skutečně drží ve svých rukách tohoto lesního dravce)

Věřil bys před 2 lety, když se tým zakládal, že po tak krátké době ho bude minimálně registrovat velká část cyklistické veřejnosti?
Absolutně ne. Tým jsme zakládali proto, že jsme chtěli dělat určité věci jinak a lépe, ale že se to bude ubírat tímto směrem jsme netušili nikdo. Hlavní je, že nás to baví a přináší nám to všem radost.(zvedne se a jde zkontrolovat teplotu vzduchu a vlhkost v pokoji s kolama)

Co je na tom pravdy, že tým musel sehnat k Expenovi parťáka? Dokonce chtěl případně při neúspěchu v jednáních rezignovat prezident týmu?
To byl velmi složitý problém, který nejde popsat v několika větách. Předem bych chtěl říct, že jsme v žádném případě nechtěli kupovat zajíce v pytli.(jakoukoliv spojitost s jménem Petra Zajíce z Pokru zde nehledejte, pozn.redakce) Hlavní zásluhu na tom má však prezident, který obětoval veškerý rodinný život tomu, aby sehnal Expenovi důstojného parťáka. Dokonce mu uniklo i to, kdy jeho dcera začla poprvé mluvit a místo táta prý řekla strejda. Bylo to opravdu vyčerpávající a já jsem velmi rád, že máme takovou posilu (jeho pohled sklouzl nad krb, kde visí fotka Lukáše v dresu HSK) a všichni se můžeme v klidu věnovat kvalitní zimní přípravě. (s určitou úlevou mi ukazuje a poklepává na fotku Expena ve Velu)

Hodně se spekuluje o penězích za Lukáše Čápa, ty by jsi o tom měl vědět nejvíc?
Výše vynaložených prostředků za přestup Lukáše je samozřejmě předmětem obchodního tajemství, avšak kdo zná Romana Palgutu a jeho neuhasitelnou žízeň si dovede představit, jak se vše přepočítávalo né na lahváče, ale rovnou na sudy zlatavého moku. (smích)

Který závod si tradičně nejvíce užíváš?
Z manažerského pohledu si nejvíce užívám jarní klasiku Brno-Bíteš-Brno. Je úžasné vidět nervózního bráchu, kterak po šesté návštěvě WC, zcela bledý nasedá na kolo a snaží se před startem rozjet. Načež prohlásí, že ho všechno bolí, a že to dneska nedá. To již s prezidentem víme, že je vše ok a bude to dobrý výsledek. Z pohledu závodníka mě nejvíce baví závod Manitou Železné hory, Malevil a královská etapa Dobrušského poháru. (pozoruji u Radka mírné cukání v obou nohách)

Letos ti utekla vytoužená TOP 10 na DP o jediné místo, jak velké bylo zklamání?
Absolutně žádné, naopak.(Vidím Martinu, jak nenápadně vykukuje z pozarohu) Skok o 12 míst v celkovém pořadí je pro mě obrovské překvapení a motivace do dalších ročníků. Vím, kde jsem udělal chyby a co je třeba zlepšit, takže Miloši, Aleši, black monsters, já se vrátím!! (hrozí pěstičkou tím směrem, kde tuším Dobrušku)

Vyjde to příští rok?
Zcela jistě vím, že vyjde slunce, ale co bude příští rok, to si ponechám pro sebe (začíná být tajemný, krásně to dokresluje atmosféru, mlha právě zahalila Smiřice)

Údajně prezident týmu na tebe tlačí s požadavkem doplnění HSK baby týmu o dalšího člena?
nejenom prezident... (dlouze se podívá na Martinu, která dělá, že otázku ani odpověď neslyšela, avšak její frekvence krájení cibule se razantně zvýšila)

A tak kdy jako myslíš že...
Víš kolik váží tenhle rám od Pellsu? přeruší mou otázkou Radek svojí otázkou, pochopím, že závěrečná otázka bude z jiného soudku

Kdy uvidíme HSK na Giru di Italia?
Určitě příští rok. Ostatně jako minulé tři roky. Co se týče aktivní účasti, jednáme s pořadateli o přidělení divoké karty. V současné době se nacházím v druhé lekci učebnice Italština pro samouky, tak uvidím jak se bude dál dařit. (Pokojem zavoní ocet a cibule, Martina nese oblíbenou tlačenku, neodmítnu ani já, rozhovor náhle končí)



Autor: Jirka    Dne: 20.10.2010
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar